Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Noutati

Noutati

16 dec
2013
6-8 decembrie 2013 – 14 Focus grupuri desfășurate în cadrul proiectului „Managementul corelării sistemului de învăţământ cu piaţa muncii”.

Anticiparea nevoilor viitoare de pregătire a studenților pentru a răspunde actualelor cerințe ale pieței muncii a fost analizată recent la focus-grupurile desfășurate în perioada 6-8 decembrie 2013 în cadrul proiectului Managementul corelării sistemului de învăţământ cu piaţa muncii. Sub îndrumarea experților din cadrul Institutului Național de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale (INCSMPS), 140 de reprezentanți ai universităților, comitetelor sectoriale, patronatelor, sindicatelor, partenerilor sociali (asociații studențești și ONG-uri), precum și AJOFM-uri, Camere de Comerț și Industrie și Centre Județene de Resurse și Asistență Educațională din 7 regiuni de dezvoltare au participat la cele 14 focus-grupuri organizate și au răspuns chestionarelor create special pentru investigarea opiniilor respondenților privind evoluția cererii de forță de muncă pe diverse ocupații, per regiuni și în funcție de un orizont fix de așteptare, respectiv 2020 versus 2013.

Timp de 3 zile, într-un efort susținut de echipă, au fost supuse dezbaterii teme de interes atât pentru participanți, cât și pentru specialiștii INCSMPS aflați la o nouă întâlnire cu vectori de opinie ai mediului economic și educațional din regiunile Nord Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-vest, Vest, Nord-Vest și Centru.

„Informațiile sunt substanțiale și ne ajută în definitivarea activității de previzionare a nevoii viitoare de pregătire a studenților pe grupe și subgrupe ocupaționale […]” a afirmat Speranța Pîrciog, expert INSMPS.

Rezultatele activității de focus-grup vor fi disponibile în curând, pe website-ul proiectului www.insert-student.ro.

 

 


 
Trimite pe FaceBook
Beneficiar:
Link-uri Parteneri
Alte link-uri:
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

> fseromania.ro
> posdru.edu.ro
> fonduri-structurale.ro